RÖKANDE HELG MED ADAM PÅ SMOKY FLOWER & BOWMORE WHISKYPROVNING
I februari blir det rökigt värre på Engsholms Slott. En av Sveriges skickligaste kockar inom rökning, (tillika Engsholms Slotts kökschef) som vunnit VM i Culinary World Cup, Adam Hallberg släpper fram sin passion för rökiga smaker. Eldar, mustig whiskyprovning tillsammans med Bowmore och hållbara, gastronomiska matupplevelser varvas med kallbad och en ljuvlig slottsmiljö.
Rökning är Adams stora intresse och han använder gärna ”waste” för att sätta smak på olika råvaror. Att röka mat har man gjort i urminnestider men inte på det sätt som Adam gör genom att exempelvis kallröka med blommor och växter. Han trollar med rök och blommor och vi är så glada att kunna erbjuda våra gäster en helg med tema rökt. För den nyfikna finns det mycket nytt att lära sig dessa dagar!
Kika gärna in på Smoky Flower där Adam berättar mer.
Den 5 februari är det premiär för Engsholms Slott nya satsning. Rökta smaker tar plats på både tallrik och i glas. Bakom rökmaskinerna står nya köksmästaren Adam Hallberg som över en lunch med gästerna berättar mer om hur man kan bli en hemmarökare.
Lunch på lördagen och tips för hemma rökning från Adam Hallberg
Rökig whiskeyprovning med tilltugg tillsammans med Bowmore
Havsspa, vedeldad bastu och dopp
4-rätters meny, tema ”rökt”, lördag kväll
Övernattning lördag till söndag
Slottsfrukost söndag morgon
2 995 kr per person